WONING AAN DE ACHTERKANT VERGROTEN

De meeste mensen kiezen ervoor om de woning aan de achterkant te vergroten wanneer ze graag meer ruimte in huis willen. Dit is zo toegankelijk, omdat u er dan zelf voor kiest om ruimte van de tuin in te leveren voor meer woonruimte. Dit kan gedaan worden met een aanbouw of een uitbouw. Let er daarbij op dat er een verschil zit tussen een aanbouw en een uitbouw. Bij een aanbouw wordt er namelijk een volledig nieuwe constructie gerealiseerd die aan de gevel wordt gebouwd en bij een uitbouw wordt enkel een bestaande ruimte vergroot en gaat het dus niet om een compleet nieuwe constructie. Wanneer u kiest voor een aanbouw of uitbouw, zal de woonruimte aanzienlijk toenemen. U kunt daarbij kiezen tussen een op maat gemaakte of prefab uitbouw of aanbouw.

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om een serre te laten zetten. Voor de meeste serres heeft u ook geen vergunning nodig en kunnen deze zo geplaatst worden. U kunt dan kiezen voor een op maat gemaakte of prefab serre. De kwaliteit en uitstraling van prefab serres worden steeds beter, waardoor dit vaak een goede én goedkope optie is.

Kortom, als u een aanbouw of een serre wilt, moet u eerst kiezen of u een geprefabriceerde of een op maat gemaakte serre wilt. De serre zal dan worden ontworpen door een architect of een ontwerpbureau. U zult ook moeten beslissen of u een aanbouw of een uitbouw wilt. Dit zal afhangen van uw budget. Als u een huis heeft dat meer dan tweehonderd jaar oud is, dan kunt u overwegen om het huis te renoveren. Als u uw huis wilt renoveren, kunt u overwegen een uitbouw of een serre te plaatsen. Als u een aanbouw gaat plaatsen, dan moet u voorzichtig zijn met het ontwerp van het huis. Als u een aanbouw gaat plaatsen, moet u ervoor zorgen dat u het ontwerp van de woning niet te veel verandert.

WONING AAN DE VOORKANT VERGROTEN

Wilt u juist geen ruimte in de achtertuin inleveren en liever een grote woonkamer? Er zijn ook verschillende mogelijkheden om uw woning aan de voorkant te vergroten. Wanneer u echt een aanzienlijk stuk wil vergroten, kunt u ook aan de voorkant van uw woning kiezen voor een aan- of uitbouw. Echter ligt dit bij gemeenten vaak wat gevoeliger en moet hiervoor in vrijwel alle gevallen een vergunning worden aangevraagd.

U kunt echter ook kiezen voor een erker. Dit is namelijk een stuk minder ingrijpend als een echte aanbouw en maakt vaak toch een groot verschil. De meeste erkers zijn ongeveer 1 bij drie, maar deze drie vierkante meter extra biedt een zee van ruimte. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een erker te laten zetten in een andere afmeting en ook hierbij kunt u kiezen tussen een op maat gemaakte of prefab erker.

In feite is het mogelijk om een erker in de hele voorkant van het huis te plaatsen, als je het geld ervoor hebt. De hoogte van de erker wordt meestal bepaald door het niveau van de keuken of de woonkamer. Er zijn zelfs enkele opties die u kunt kopen met een erker die is gemaakt om te kijken als een normaal raam. Een andere geweldige manier om uw huis groter te laten lijken is om een glas op uw huis te zetten. Het glas kan worden geplaatst op het dak, de voorkant, de achterkant of zelfs de zijkant. Het dak is ook een optie, maar het kan moeilijk zijn om het glas daar te plaatsen. Bovendien moet het glas gemaakt zijn van gehard glas, omdat dit beter bestand is tegen ongelukken.

Categories: